Suomi
Gamereactor
Videos
HQ

Ian Livingstone on talent, funding, and narrative at Gamelab Tenerife

Ian Livingstone on talent, funding, and narrative at Gamelab Tenerife

Audio transcriptions

"Olemme Gamelabissa Teneriffalla. Tiedätkö, sukunimessäni on ritari, mutta se ei ole niinkään kuin puhuessani teille, jotka lyötiin ritariksi tämän vuoden alussa. Joten kiitos paljon, että tulitte jälleen kerran mukaan. Mitä mieltä olette itse tuosta kunniasta?
Olen tietysti hyvin ylpeä ja iloinen, mutta minusta se on jo kauan sitten ollut alan kannalta ylivelkaa."

"yleisesti ottaen. Se on Great Bridge -menestystarina. Se tuottaa 8 miljardia euroa Yhdistyneen kuningaskunnan PLC:lle.
jonka arvo on 200 miljardia dollaria vuodessa. On siis hienoa nähdä tunnustusta, ja tietysti...
Olen hyvin iloinen, että se olen minä.
Onneksi olkoon. Olet siis ollut alan legenda, meidän mielestämme tietenkin. Olet ollut johtotehtävissä, ja olet ollut osa luovaa prosessia, ja olet ollut osa - sekä pienissä että suurissa studioissa. Olet siis kulissien takana puhunut siitä, miten parantaa - Euroopan teollisuutta, mitä haasteita sillä on edessään. Mitä jaoitte, mitä mitä voitte kertoa meille tästä näkökulmasta, kokemuksestanne?
No, ala on täysin riippuvainen lahjakkuuksien ja rahoituksen saatavuudesta. Ja se luo erittäin arvokasta henkistä omaisuutta. Jotkut studiot joutuvat valitettavasti myymään - henkistä omaisuuttaan vastineeksi hankerahoituksesta, jotta ne voivat selviytyä. Minusta on tärkeää, että he että yritykset saavat investointeja yrityksiinsä, jotta ne voivat saada kiitoradan."

"ja palkata parhaat osaajat, jotta heidän ei tarvitse myydä liian pian. Ja lahjakkuuden kannalta näkökulmasta ohjelmistosuunnittelijoille, taiteilijoille ja animaattoreille on kova kysyntä, ei vain peliteollisuudessa vaan erityisesti kaikilla aloilla. Mutta peliteollisuus on hauskaa ja...
ihmiset, jotka pelaavat pelejä, haluavat tehdä pelejä. Joten ainakin meillä on tämä etu. Mutta viesti hallituksille on aina, että tukekaa peliteollisuutta."

"Se on tulevaisuuteen suuntautuva, se on huipputeknologiaa, korkeaa osaamista, henkisen omaisuuden luomista, vientiä...
keskittynyt, alueellinen, ei tarvitse olla Lontoossa tai Madridissa menestyäkseen. Ja, Pandemian aikana ketään ei tarvinnut lomauttaa, koska se on luotu digitaalisesti...
ja se kulutetaan digitaalisesti. Joten tämä on todellinen, kaikki oikeat laatikot tulevaisuuden kannalta..."

"digitaaliselle teollisuudelle ja luovalle taloudelle. Meiltä puuttuvat alalta julkkikset, elokuva, musiikki, televisio, tunnetut kotitaloustähdet. Peliteollisuuden lisäksi kukaan ei tunne keitä nämä ihmiset ovat. Vaikka teillä saattaa olla menestyvä peliteollisuus omassa maassanne, - kukaan ei tiedä, keitä he ovat. Koska kaikki olettavat, että pelit tehdään Yhdysvalloissa tai Yhdysvalloissa."

"Kiinassa tai Japanissa. Joten mielestäni on tärkeää, että nämä käsitykset muuttuvat.
tiedotusvälineiden, alan koon, kulttuuristen, sosiaalisten ja taloudellisten vaikutusten myötä.
Se on maailman suurin viihdeteollisuus. Se on suurempi kuin musiikki ja elokuva yhdistettynä. Joten siellä on hirveän paljon menestystä. Viestini vanhemmille, tämä on loistava uravalinta lapsillenne. Sijoittajille, tämä on loistava sijoitusmahdollisuus jos haluatte saada suuren tuoton sijoituksellenne."

"Halusin kysyä teiltä kahdesta hyvin mielenkiintoisesta asiasta. Mainitsit useita rooleja alalla, mutta et kirjoittamista, ja olet itse kirjailija. Joten mitä voit miten näet kirjailijoiden kehittyvän? Kirjoittaminen videopeleissä, me olemme nähnyt aika hulluja asioita, kuten todella paljon haarautuvaa tarinankerrontaa peleissä ja myöskin jopa proseduraalisesti luotuja tarinoita. Mihin näet tämän menevän ja minkälainen inspiraatio innoitti sinua myöhemmin? Mitä näet mielenkiintoista?
No, kuten mainitsit, olen itsekin kirjoittanut paljon interaktiivisia kirjoja, taistelufantasiaa - kirjoja, joissa sinä olet sankari ja teet kaikki valinnat ja lähdet näille fantastisille matkoille - keskiaikaisissa hirviöiden ja taikuuden maailmoissa. Ja se on jo itsessään kiehtova asia."

"Se antaa lapsille mahdollisuuden hallita. Kyse on siitä, että he tekevät valintoja. Joten tajusin että tarinankerronta oli todella tärkeää pelien kannalta. Ja nyt, koska pelit ovat on varaa tarinaan. Alkuaikoina tietokoneissa ei tietenkään ollut kapasiteettia tai Varhaisissa konsoleissa ei ollut mahdollisuuksia muuhun kuin pelkkään pelattavuuteen. Joten musiikkia ei ole, grafiikka oli hyvin yksinkertaista, eikä tarinalle ollut tilaa. Mutta nyt, konvergenttina viihdemedia, voimme saada mukaansatempaavia tarinoita. Ei siis vain suunnittelija tai ohjelmoija, joka kirjoittaa tarinoita, vaan mukana on ammattimaisia tarinankertojia. Ja se tekee ehdotuksesta entistä mielenkiintoisemman, mikä on hienoa nähdä."

"Ja toinen mainitsemasi asia ovat lapset. Ja muistan, taisi olla 2016 ja puhuimme kehityksestä jne. Sanoit, että hallitukset eivät käyttäneet videota pelejä koulutuksen välineenä niin paljon kuin pitäisi. Oletko nähnyt kehitystä tässä suhteessa? Vai onko kulissien takana keskusteltu jollakin tavalla siitä, että tämä..."

"voisi tapahtua useammin?
No, olen avannut oman koulun Britanniassa, Bournemouthissa, Livingstone Academy, Bournemouth.
Ja se ei ole koulu, jossa lapset pelaavat pelejä koko päivän, vaan he käyttävät periaatteita...
pelipohjaisen oppimisen periaatteita saadakseen lapset sitoutumaan paremmin. Se on siis kontekstualisointia, pelien käyttäminen kontekstuaalisena keskuksena ymmärtämiselle. Ja jos pelaat peliä, muuten, ajattele..."

"kaikkia sen pelaamisen myönteisiä puolia. Ongelmanratkaisu, et pääse pelistä läpi ilman ongelmanratkaisua.
Opit intuitiivisesti, voit epäonnistua turvallisessa ympäristössä, sinua ei rangaista virheistäsi.
virheestä. Pelit kuten Minecraft tai digitaalinen Lego, lapset voivat oppia tekemällä, soveltamalla uunin lämpöä kvartsihiekkaan, he voivat tehdä lasia ja laittaa sitä ympäristöönsä."

"Eivätkä he unohda sitä, koska he tekevät sitä itselleen. Pelejä kuten esim, Rollercoaster Tycoon, se on johtamissimulaatio. Fysiikka, kyydin rakentaminen, henkilökunnan palkkaaminen...
ajeluiden pyörittämiseen tarvittava henkilöstömitoitus ja ajeluiden hinnoittelun taloudellisuus. Ja jos teet sen oikein, ja jos se ei onnistu aluksi, parametreja muokataan niin, että kaikki ovat tyytyväisiä."

"tulee voittajaksi ajan myötä. Kun taas koulujen kokeessa jotkut ihmiset arvostellaan.
menestyjiksi ja toiset epäonnistujiksi. Miksi haluaisit kutsua ihmisiä epäonnistujiksi vain siksi, että...
he eivät tee sitä ensimmäisellä kerralla? Kun taas pelissä jokainen voi olla voittaja. Ja pelit käytetään kirurgien leikkausten simulointiin tai lentosimulaatioihin lentäjille. Nämä ovat pelejä, ne eivät vain ole pisteytyspelejä. Pelejä on siis kaikkialla. Ja voit nähdä, miten brändit yrittävät saada enemmän sitoutumista kuluttajien kanssa, koska..."

"he tietävät pelien tarttuvuuden. Mutta palatakseni takaisin koulutusperiaatteeseen, vaikka heidän lapset pelaavat pelejä, se saa heidät sitoutumaan, he reagoivat nopeasti ongelmiin - ja he reagoivat ongelmiin. Nämä ovat siis elämäntaitoja työpaikalla. Mutta metataidot kaikista niistä asioista, jotka sanoin ongelmanratkaisusta, kriittisestä ajattelusta, luovuudesta..."

"voidaan kaikki saavuttaa soveltamalla pelilähtöisen oppimisen periaatteita kouluprojekteihin.
Koulussani keskitytään siis digitaaliseen luovuuteen, hyvään taidekasvatukseen, tiimityöskentelyyn, koska se on kuin työpaikalla, ja työskentely teollisuuden kanssa oppimisen kontekstualisoimiseksi.
Koulutus, se kuulostaa todella hyvältä. Toinen asia, joka sai sinut huolestumaan silloin, kun puhuimme oli tietenkin Brexit. Sinusta se oli surullista. Ja tietysti joitakin vuosia on kulunut. Joten kun katselee taaksepäin, mitä oli tapahtumassa ja jo tapahtunut, ajattelen, miten voitte miltä se tuntuu? Miten luulet tämän muuttavan videopeliteollisuutta vuonna..."

"Britanniassa?
No, selvästi Brexit on aiheuttanut aika paljon ongelmia monin tavoin. Mutta en usko, että se on vaikuttanut peliteollisuuteen niin paljon kuin ihmiset pelkäävät, koska pandemian jälkeen, ihmiset ovat tottuneet etätyöskentelyyn. Ja tietysti voi palkata palveluita."

"kenen tahansa palvelukseen missä päin maailmaa tahansa, koska kyse on digitaalisesta luovuudesta. Joten koko työmalli on muuttunut valtavasti. Ja ironista kyllä, se on voittanut Brexitin aiheuttamat ongelmat sillä, että se on pystynyt käyttämään tiimeissä ihmisiä eri puolilta maailmaa. Teillä on siis keskeinen resurssi, ehkä työskentelee studiossa, mutta monet ihmiset työskentelevät etänä."

"on hienoa.
Joo, katso hopeisella viivalla mitä tapahtui, eikö? Sulkeminen yksi, olemme keskustelleet - Peter Molyneuxin kanssa aiemmin, ja hän sanoo, että hän voittaa sinut lautapeleissä, mutta että meidän on oltava - varovainen, koska voit puukottaa meitä selkään."

"Jos toisin tänne Games Night -uutiskirjeen, jonka kirjoitan joka viikko...
sen jälkeen kun olemme pelanneet, vaikka Peter voisi voittaa tänä vuonna, koska minulta jäi väliin joitakin kokoukset, koska olin sairaalassa saamassa uutta lonkkaa. Kolmen viime vuoden aikana Nimeni on pokaalissa mestarina. Olen voittanut noin puolet mestaruuksista - siitä lähtien kun aloitimme 1980-luvulla. Peter puhui sinulle ilmeisesti ajattelematta."

"että voisit kysyä minulta samaa.
Joo, aikaväli on ollut erilainen, eikö? Tarkoitti kai viimeisiä voittoja?
Joo, hän voittaa tänä vuonna. Joo, se on pakko myöntää. Mutta minä olen nykyinen mestari.
Kiitos, että tulit mukaan, Ian Livingstone. Onnittelut ritariksi lyönnistä ja..."

"oli ihana tavata teidät taas.
Kiitoksia oikein paljon."

Gamelab

lisää

GRTV

lisää

Leffatrailerit

lisää

Trailerit

lisää

Tapahtumat

lisää