Suomi
Gamereactor
arviot
Tower of Fantasy

Tower of Fantasy

Hotta Studion free-to-play-periaatteella toimiva MMORPG ei ole innovatiivinen, mutta siinä on paljon ainesta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Muutama viikko julkaisunsa jälkeen Hotta Studion peli Tower of Fantasy on saanut liikanimen "se toinen Genshin Impact", sillä tarjolla on monipuolinen avoin maailma, animeninen ulkonäkö ja taistelumekaniikka, jossa mahtava asevalikoima mahdollistaa roolin vaihtamisen omaan pelityyliin sopivaksi. Parannettavaa on vielä siellä ja täällä, mutta viihdettä on irronnut paljon jo nyt.

Tower of Fantasy

Tarina sijoittuu futuristiseen Aidan maailmaan, johon ihmiskunta on siirtynyt. Pelihahmo herää muistinsa menettäneenä, ja ensimmäisten pelituntien aikana seurataan Shirlia ja Zekea suorittamassa tehtäviä. Opastusosio kertoo perusasiat, mutta pelialue on tässä vaiheessa liian pieni, ja opastusosio on liian pitkä. Tämä johtuu osittain dialogista. Jokaisen tarinatehtävän aikana puhutaan jollekin, ja tällaisia turinahetkiä on liikaa. Lisäksi monia keskusteluja ei voi edes ohittaa, ja tämä muuttuu nopeasti ärsyttäväksi.

Tämä on mainos:

Taistelumekaniikka on se tärkein osa-alue missä tahansa MMORPG-pelissä. Tower of Fantasyn taistelut ovat dynaamisia, räjähtäviä ja graafisesti vaikuttavia. Kamera muuttuu ajoittain aivan hulluksi. Kolmen erilaisen aseen käyttäminen mahdollistaa runsaat erilaiset yhdistelmät. Pelaaja voi valita kolmesta erilaisesta roolista: tankki, DPS eli vahinkoa tuottava ja "hiileri" eli parantaja. Valittu ase määrittää roolin, ja sitä voi vaihtaa milloin haluaa.

Tower of Fantasy

Aseiden yhdisteleminen on yksi pelin parhaista ominaisuuksista. Perinteisesti MMORPG-pelissä voi vaihtaa kahden erilaisen aseen kesken taistoissa, mutta nyt vaihtoehtoja on kolme. Kaikissa on pääasiallinen kyky ja niin sanottu ultimate-kyky, joka ladataan tekemällä perusiskuja. Hyppimisestä ja väistämisestä riippuen tarjolla on suuri määrä erilaisia liikeyhdistelmiä, ja siksi pelissä liikkuminen on tärkeää. Aseita voi parantaa joko nikkaroimalla löydettyjä materiaaleja, tai ostamalla parannuksia pelin sisäisestä kaupasta.

Avoimessa maailmassa on paljon erilaisia maisemia. Vihreitä maisemia on, samoin isoja kaupunkeja futuristisine rakennuksineen unohtamatta vuoristoisia paikkoja jokineen. Värejä käytetään rohkeasti. Tietyille alueille ei kuitenkaan pääse, ellei oman hahmon kokemustaso ole riittävän korkea. Niin ikään vastaan tulee pulmatehtäviä, aarrearkkuja ja pomotaistoja. Kasveja, mineraaleja ja kaloja kerätään parannusesineitä varten.

Tämä on mainos:
Tower of Fantasy

Mukana on niin ajokkeja kuin muitakin esineitä, joiden kanssa voi olla vuorovaikutuksessa. Valittavana on erilaisia moottoripyöriä, yksisarvisen kaltaisia robotteja ja jopa futuristinen Rubikin kuutio. Rakettirepulla voi karauttaa korkeuksiin ja sen jälkeen liitää. Laudalla pääsee liikkumaan vedessä, ja ohjuksella voi räjäyttää auki paikkoja salaisten tavaroiden löytämiseksi.

Oman pelihahmon muokkaus on tietenkin monipuolista. Halutessaan voi matkia vaikka Narutoa, Hinataa tai Genshin Impactin hahmoja. Jos ei halua itse tehdä kaikkea alusta asti, voi käyttää muiden tekemiä suosituksi nousseita luomuksia.

Tower of Fantasy

Hahmonkehitys tapahtuu pahiksia pieksämällä ja tehtäviä suorittamalla. Mukana on niin ikään saavutuksien järjestelmä, jossa palkitaan määrättyjen asioiden tekemisestä. Kyse voi olla pomon pieksännästä tai tehtävän suorittamisesta, tai ehkä materiaalien viljelemisestä. Noin käytännössä parhaiden päivitysten perässä on tehtävä paljon työtä, ja samaa toki tapahtuu muissakin lajityypin peleissä.

Varsinkin aseiden kehittämistä on mahdollista vauhdittaa mikromaksuilla, ja logiikka on samanlainen kuin loot-laatikoissa. Kaiken voi myös saavuttaa pelaamalla, mutta tietysti huomattavasti nopeammin saa valmista latomalla taalaa tiskiin. Tulevaisuudessa vastaan saattaa tulla pelaajia, jotka ovat suoraan ostaneet tiensä voittoon. Sen näyttää aika.

Tower of Fantasy on kokeilemisen arvoinen. Ulkoisesti peli on värikäs ja onnistunut. Taistelumekaniikka on dynaaminen ja avoin maailma kutsuu tutkimaan itseään. Tarinankerronta on ajoittain hidasta ja suorastaan tylsää varsinkin alussa. Mikromaksut saattavat ajan kanssa muuttaa pelin luonnetta huonompaan suuntaan, mutta sen näkee sitten. Kovinkaan paljoa uusia ominaisuuksia ei ole luvassa, mutta pelissä on silti ainesta.

Tower of Fantasy
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Mahtava ulkoasu, avoin ja monipuolinen maailma, dynaaminen taistelumekaniikka ja monet erilaiset aseyhdistelmät
-
Hidas ja tylsä tarina, ilman mikromaksuihin turvautumista pelaaminen voi olla pitkäveteistä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä