Suomi

Tuli katsottuu nää leffat...

Kirjoittaja JHR 21. kesäkuuta 2011 kello 09:49

Maanantain ja viime sunnuntain välisenä yönä katoin YouTubesta - osissa ja ilman tekstejä tietenkin - 2001 valmistuneen elokuvan Kuin kissat ja koirat alkuperäisen amerikkalaisversion. Verrattuna saman leffan suomenkieliseen dubbaukseen se oli täysin huippu! Mukavasti erilainen agenttipätkä, jota voin vakaasti suositella kaikille kissoista ja koirista tykkäävien action-leffojen ystäville! Vaikka joitakin keskeisiä action-elementtejä onkin lievennetty tai jätetty pois: ammuskelua ei ole ja seksin sijaan muistellaan masun rapsuttamista kuutamossa ennen tehtävää. Päähenkilönä nähdään taskubeagle Lou ( äänenä Tobey Maguire ) joka ei osaa kuin jahdata häntäänsä eikä saa sitäkään kiinni! Agenttikollegoina loistavat mm. kova anatolianpaimenkoira Butch (Alec Baldwin), tiedustelueksperttinä toimiva suulas kiinanharjakoira Peek (Joe Pantoliano) ja tietenkin tälle leffagenrelle pakollinen naisagentti, salukikaunotar Ivy ( Susan Sarandon ). Leffan konnana puolestaan nähdään vallanhimoinen persialaiskissa Mr. Tinkles ( Sean Hayes ). Ääninä kuullaan siis oikeita Hollywood-tähtiä, mikä jo itsessään tekee varsinkin originaaliversiosta katsomisen arvoisen! Dubbausta en suosittele; se on sen verran ankea.

Lisäksi viime yönä katoin - YouTubesta jälleen ja ilman tekstejä - vuonna 2007 valmistuneen leffan Underdog - Alakynsi alkuperäisversion sekin oli ihan hyvä, mut ei ehkä ihan Kuin kissat ja koirat-leffan tasoa; 4½ tähtee viidestä antasin.

Viime yönä taas katoin fintv.com-sivustolta leffan Balto - Muutoksen tuulet. Jouduin tosin tyytymään ankeeseen ja tympeään suomi-dubbaukseen - originaalia ei löytyny edes YouTubesta! Se pudottaa arvosanaa isosti: 2½/5! Jos olis ollu originaali, olis ainakin vähän paremman arvosanan voinu antaa, koska originaalissa ne ärsyttävät lauluosuudet olis ehkä voinu sietääki.

HQ