Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Black Panther: Wakanda Forever

Black Panther: Wakanda Forever (4K) on kaunis ja täysin ontto

Katsele mieluummin se ensimmäinen Black Panther uudelleen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Gamereactorin aiemman arvion voi lukea täältä.

Ensimmäinen Marvelin Black Panther vuodelta 2018 oli ihan onnistunut, ja keräsi mukavasti tuottoakin. Jatko-osa oli selviö, mutta valitettavasti pääosassa nähty Chadwick Boseman menehtyi vuonna 2020. Käsikirjoitus meni uusiksi, ja lopulta katsottavaksi saatiin aivan ylipitkäksi venytetty verkkainen Black Panther: Wakanda Forever.

Pääosassa oleva Black Pantherin sisko Shuri on elokuvan alkaessa täydellinen, ja loppuratkaisun jälkeen 2 tunnin ja 42 minuutin jälkeen hän on edelleen täydellinen. Toisin sanoen minkäänlaista hahmonkehitystä ei voi tapahtua, ellei sellaiseksi lasketa vieläkin täydellisemmäksi kehittymistä. Näyttelijät hoitavat työnsä mallikelpoisesti, mutta kenelläkään ei ole hyvää käsikirjoitusta työstettävänä.

Tarinassa maailmaa uhkaa nyt vedenalainen suuri ja mahtava valtakunta Talocan, joka asettaa maan pinnalla sille mahtavimmalle valtakunnalle Wakandalle ehdotuksen: tuhotkaamme yhdessä kaikki maan päällä olevat ihmiset. Ehdotus on tietenkin sen verran varteenotettava, ettei sellaiseen suostuta. Seuraa vajaan kolmen tunnin ajan kauniita maisemia, vakuuttavia tehosteita ja tunteikasta näyttelemistä. Mitään varsinaista sanomaa ei tunnu olevan kerrottavaksi, ellei sellaiseksi sitten lasketa amerikkalaiselle yleisölle suunnattua kannanottoa identiteettipolitiikkaan, kolonialismiin, sukupuolten tasa-arvoon, tuloeroihin ja niin edelleen. Koko teos on ennen kaikkea moderni ja progressiivinen oman aikansa tuote amerikkalaiselle katsojalle suunnattuna, kun taas se alkuperäinen Black Panther oli enemmänkin vain hyvä elokuva.

Tämä on mainos:

Teknisestä puolesta ei jatko-osaa Black Panther: Wakanda Forever voi moittia, sillä jälki on juuri niin hyvää ja digitaalitehosteilla ryyditettyä kuin vain toivoa sopii. Pian aletaan olla siinä pisteessä, että Marvelin elokuvia ehkä aletaan tekemään yksinomaan vihreässä isossa huoneessa, sillä niin paljon rainoissa alkaa olla digitaalitehosteita mukana. Toisaalta kyse on sarjakuvafilmatisoinnista, joten tietynlainen muovinen fantasian tunne on odotettavaakin. Itse kaipaisin silti enemmän todellisuuden tuntua.

Black Panther: Wakanda Forever on elokuva, jonka kohderyhmään en selvästikään kuulu. Osaan kuitenkin arvostaa hyvin tehtyä elokuvaa sen omilla ansioilla, kunhan se tärkein eli tarina on kunnossa. Ja tällä kertaa näin ei ole. Black Pantherin jatko-osa on täysin ontto mammuttimainen möhkäle, jota ei tarvitsisi olla olemassa lainkaan. Kun lopulta pääsin loppuun saakka, toivoin vain, että olisin sittenkin katsellut sen alkuperäisen Black Pantherin uudestaan jatko-osan sijasta.

Jaa niin: 4K-julkaisu on laadultaan toki onnistunut, mutta ne lisämateriaalit on taas kerran jätetty Blu-ray-version perään.

HQ
Tämä on mainos:
Black Panther: Wakanda Forever
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä