Suomi
Gamereactor
arviot
De Blob 2

De Blob 2

Värikäs vallankumouksellinen de Blob on täällä taas. Amorfinen, värejä itseensä sienen lailla imevä laiskottelun ammattilainen ei pääse vieläkään rentoutumaan, sillä ensimmäisestä osasta tuttu Comrade Black on taas harjoittamassa vanhoja metkujaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ensimmäistä peliä pelaamattomien ei kannata nyrpistää nenäänsä tälle jatko-osalle. Syvälliset juonet eivät ole nyt keskiössä, vaan homman nimenä on hauskanpito. De Blob ja tämän apuribotti Pinky levittävät ruudulle värien lisäksi puhdasta riemua, ja ensimmäisen osan tapahtumista muistutetaan kyllä tarpeen mukaan.

Comrade Black on palannut imeäkseen värit maailmasta ja luodakseen monokromaattisen ja tylsän valtakunnan, jota hallita harmaalla hanskallaan. Pelin tavoitteena on saada värin vihollinen nalkkiin, ja siinä samalla vapauttaa orjuutetut kansalaiset maalaamalla näiden maisemat takaisin alkuperäiseen loistoonsa.

De Blob on joustava kaveri, joka rullaa pallon lailla paikasta toiseen, joskus jopa seiniäkin pitkin. Värialtaista ryystetyillä eväillä kumipallo maalaa kaiken koskemansa, ja pistää vihulaisia nurin hyppimällä näiden päältä. Pelin maisemia kuvataan kolmiulotteisesti Blobin takaa, ja ne muuttuvat sitä hilpeämmiksi mitä enemmän väriä niihin on läiskitty. Pelissä on myös kaksiulotteisia osuuksia, joihin vaihdetaan aina kun sankari pullahtaa viemäriluukusta maan alle. Näissä fiilis onkin enemmän vanhaa koulukuntaa, ja ne tuovat raikasta vaihtelua ulkoilmaosuuksiin.

Kenttien värittämiselle on aikarajansa, mutta kun pääasialliset tehtävät on hoidettu, pääsee niissä rullailemaan omia aikojaan ja metsästämään niitä bonuksia, jotka jäivät aiemmin keräämättä. Tämä tuleekin tarpeeseen, sillä saa olla melkoinen sankari, jos meinaa suorittaa kaiken kellon vielä käydessä. Perusteellinen penkominen palkitaan pisteillä, joilla Blobia saa kehitettyä esimerkiksi suuremmaksi ja kestävämmäksi.

Tämä on mainos:

Kyseessä ei ole haastavimmasta päästä oleva pelikokemus, mutta tämä ei sinällään haittaa. Se mikä puolestaan käy riepomaan on se tapa, jolla peli pitää koko ajan kädestä ja neuvoo niin että hitaampikin tajuaa, mitä seuraavaksi tulee tehdä. Jos tämä olisi poiskytkettävä vinkkijärjestelmä, se olisi varmasti joillekin paikallaan, mutta nyt jokaista kohdellaan kuin antaumuksellista liisterinsyöjää.

Tämä ei silti ole paha särö muuten hyvin soljuvassa pelikokemuksessa, jota ryyditetään hupaisilla välianimaatioilla ja kaikin puolin komealla meiningillä. PS3-pelaajat saavat nauttia teräväpiirron uudesta aikakaudesta, ja iloiset maisemat pääsevätkin näin todella oikeuksiinsa. Myös musiikki reagoi maailman ilmeeseen, ja maalattujen talojen määrä sekä valitut värit määrittelevät taustaraidan sointia. Näin vaihtelua piisaa ja resepti muuttuu jatkuvasti.

Vaihtelua saa myös sillä, että kakkospelaaja ottaa Pinkyn ohjattavakseen, ja onpa pelissä myös Blob Party -moodi, jossa kaksi palloa voi käydä haasteisiin käsiksi, luonnollisesti alkuperäistä tiukemmilla aikatauluilla.

De Blob 2 on teeskentelemättömästi hauska ja rattoisa peli, jota pelaa mielikseen. Se kärsii hieman tyhmentämisestä nuorempaa yleisöä varten, mutta jos muutaman ylimääräisen ohjeistuksen kestää, voi tämän kanssa viettää useita hupaisia tunteja.

Tämä on mainos:
De Blob 2De Blob 2De Blob 2De Blob 2
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hilpeä, rento ja värikäs pelikokemus
-
Opastaa liikaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
De Blob 2Score

De Blob 2

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Värikäs vallankumouksellinen de Blob on täällä taas. Yhdessä apuribotti Pinkyn kanssa kumipallo levittää ruudulle värien lisäksi puhdasta riemua.

1
de Blob 2 läiskyy Switchille elokuussa

de Blob 2 läiskyy Switchille elokuussa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

THQ Nordic on ilmoittanut, että remasteroitu de Blob 2 saapuu nyt myös Nintendo Switchille 28. elokuuta. Hintaa on oleva 30 euron verran. Värikäs tasoloikka sisältää...



Ladataan seuraavaa sisältöä