Suomi
Gamereactor
arviot
Pokémon Sword/Shield

Pokémon Sword/Shield

Nintendo Switchin odotettu Pokémon on tässä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nintendo Switchin Pokémon Sword/Shield marssittaa näyttämölle kahdeksannen sukupolven taskuhirviöt. Uusi seikkailu tapahtuu Galarin alueella, joka on selvästi inspiroitunut Brittein saarista. On siis aika lähteä matkalle, ja tulla kaikkien aikojen parhaimmaksi Pokémon-kouluttajaksi. Pitkän ja haastavan reissun aikana nähdään isoja kaupunkeja, unisia lähiöitä, omituisia luolia ja niin edelleen.

Päätarina on jokseenkin yksinkertainen, ja se liittyy kahteen mystiseen legendaariseen Pokémoniin, ja tietysti Team Yellin pyrkimyksiin hidastaa pelaajan menoa. Sword/Shieldissa on sadoittain taskuhirviötä, joista useampi tusina on uusia. Lisäksi mukana on useita uusia Galarian Formeja jo tutuista Pokémoneista.

Pokémon Sword/ShieldPokémon Sword/ShieldPokémon Sword/Shield

Uusien Pokémonien ja Galarin alueen ohella Sword/Shieldilla on ihan oma tyylinsä ja paikkansa. Uutena on ensinnäkin Dynamaxing, jolloin tietyissä taisteluissa voi antaa omalle Pokémonilleen kovan boosin niin voimassa kuin koossakin. Kaikille Pokémoneille voi moisen tehdä, mutta käyttö rajoittuu vain tiettyihin taisteluihin.

Tämä on mainos:

Muutokset taistelumekaniikkaan ovat toki sinänsä tervetulleita, mutta samalla Dynamaxing yksinkertaistaa taistoja turhan paljon. Esimerkiksi Pokémonin kyvyt yksinkertaistuvat, kun toimintoa käyttää. Toki ominaisuus on visuaalisesti näyttävä, mutta se ei tuo taktisesti niin paljon lisää kuin olisi voinut odottaa.

Muutamat Pokémonit voivat tulla vieläkin isommiksi Gigantimaxingilla, ja saavuttaa samalla uusia kykyjä käyttöönsä. Oma Raichuni sai G-Max Volt Crashin, joka halvaannutti kaikki pahikset. Moinen toimii kuitenkin vain muutamilla harvoilla Pokémoneilla. Dynamaxing tulee parhaiten käyttöön Wild Area -alueilla.

Pokémon Sword/ShieldPokémon Sword/ShieldPokémon Sword/Shield

Pelin perusrakenne on varsin lineaarinen. Pelaaja liikkuu salilta toiselle ja ottaa matsia. Edes kameraa ei voi erikseen ohjata. Jos kuitenkin päätyy yhdelle pelin lukuisista Wild Area -alueista, voi ympäristöä tutkia vapaammin. Näissä paikoissa asustaa käytännössä loputon määrä Pokémoneja, ja niiden tasot vaihtelevat 10 ja 50 välillä. Näillä alueilla voi sitten kouluttaa, napata uusia ja olla tekemisissä muiden kouluttajien kanssa joko verkossa tai ilman sitä. Wild Area -alueilla huomaa senkin, miten jännittävää leirielämä onkaan.

Tämä on mainos:

Peli on visuaalisesti vaikuttava näky. Kaikki uudet Pokémonit on älykkäästi suunniteltu, ja uudet taskuhirviöt ovat selvästi osa Galarin alueen luontoa. Lisäksi pelissä näkyy oikealla tavalla muistumia siitä, kun Pokémon oli yksinkertaisempi ja helpommin ymmärrettävä. On silti sanottava, että vaikka kaupunkialueet tuntuvat komeilta, Wild Area -paikat ovat sitten hieman liian yksitoikkoisia.

Pokémon Sword/ShieldPokémon Sword/ShieldPokémon Sword/Shield

Se missä Game Freak on ehdottomasti onnistunut, on majesteettisuuden luominen taisteluihin. Saleilla ottelijoita kannustetaan, ja sääolosuhteet luovat paremmin yhteyden muuhun ympäristöön. Asiassa auttaa myös soundtrack, joskin oikea ääninäyttely olisi tehnyt pelille hyvää. Kestoa on kuitenkin yli 40 pelitunnin verran.

Pokémon Sword/Shield kokeilee uutta, mutta pitää silti tiukasti toisen jalan maassa siinä, mikä tekee Pokémonista Pokémonin. Lopputuloksena on eeppinen onnistunut seikkailu, joka pysyttelee uskollisena juurilleen. Harmin paikka, että Wild Area -alueet tuntuvat autioilta ja Dynamaxing on liian yksinkertainen. Siitä huolimatta Pokémon Sword/Shield on kokemus, josta ainakin suurin osa Switchin pelaajista on mielissään.

Pokémon Sword/ShieldPokémon Sword/ShieldPokémon Sword/Shield
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Mahtava alue, mahtavat taistot, hyvä rytmitys, hienosti suunnitellut uudet Pokémonit, Gigantimaxing
-
Wild Area -alueet olisivat kaivanneet enemmän työtä, Dynamaxing on turhan rajoitettu ominaisuuksiltaan
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä