Suomi
Gamereactor
arviot
Uncharted: Fight for Fortune

Uncharted: Fight for Fortune

Nathan Drake ja kumppanit loikkaavat aarrejahdissaan tuntemattomaan, tai ainakin uuteen peligenreen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Uncharted-pelisarja on ollut suuressa suosiossa, joten ketään ei yllättänyt, kun siitä lohkaistiin Uncharted: Golden Abyss PS Vitaa varten. Se pusersi tutun pelikokemuksen pienemmälle ruudulle, mutta Uncharted: Fight for Fortune vie sarjan uuteen suuntaan, korttipelien maailmaan.

Valinta oli tavallaan ilmeinen. Uncharted-pelit ovat täynnä juonittelua, konflikteja sekä tietysti aarteita, jotka ovat myös tämän genren keskiössä. Sankarit, pahikset, erilaiset aseet ja artefaktit ovat kääntyneet näppärästi erilaisiksi korteiksi, joiden avulla mittaa voi ottaa niin tekoälystä kuin kavereistakin.

Perusasetelma on genreä harrastaville tuttu. Pelikenttä muodostuu kahdesta viiden kortin rivistä, joissa vastakkaiset laput ovat suorassa konfliktissa keskenään. Osapuolet pelaavat kortteja omilla vuoroillaan, ja voitto saavutetaan ehdoista riippuen joko tyystin pieksemällä vastustaja tai keräämällä riittävä pino aarteita.

Kortteja on kolmea päälajia. Selkärangan muodostavat Faction-kortit, joita löytyy Hero, Villain ja Merc -muodoissa. Näiden päälle lätkäistään sitten myöhemmin lunastettava aarrekortti, tai lisäominaisuuksia tarjoava resurssikortti. Lunastuksia tehdään joko lyömällä vastapäinen kortti, tai käyttäen peruskortn erikoisominaisuuksia.

Tämä on mainos:

Korttivalikoima vaikuttaa ensiksi hieman hämmentävältä, mutta parin pelin jälkeen peruskuvio selkeytyy ja muuttuu itsestäänselväksi. Pelaajan täytyy vain lähteä rohkeasti kokeilemaan kuinka homma toimii.

Uncharted: Fight for FortuneUncharted: Fight for Fortune

Fight for Fortune tarjoaa laajan joukon tekoälyvastustajia, joiden kanssa voi käydä useita matseja uusien korttien toivossa. Näitä voi haastaa toki sen jälkeenkin, kun kaikki kortit on jo ansaittu. Pienestä lisähinnasta saatavilla on myös Uncharted 2: Among Thievesiin sekä Uncharted 3: Drake's Deceptioniin pohjautuvat lisäpakat, jotka tuovat mukanaan omat korttinsa ja vastustajansa. Peruskorttivalikoimakin on laaja, mutta kokonaisuus on edelleen hallittavissa, ja hyvät yhdistelmät oppii pian tunnistamaan. Mukana on runsaasti taktista syvyyttä.

Kortit näyttävät hyviltä, mutta PS Vitan pieni ruutu on niille haastava ympäristö. Perusnäkymästä on ajoittain vaikea luoda kattavaa yleiskuvaa, koska teksti on siinä liian pientä luettavaksi. Suurempi näkymä on vain yhden napautuksen päässä, ja kaikkeen tietoon pääsee aina käsiksi, mutta Vitan näyttö ei ole ideaaliympäristö tällaiselle pelille. Esimerkiksi Assassin's Creed: Recollection oli iPadilla kertaluokkaa edustavampi ja selkeämpi.

Tämä on mainos:
Uncharted: Fight for FortuneUncharted: Fight for Fortune

Vaikka äänet eivät olekaan etulinjassa korttipeligenressä, olisi niihin toivonut tässä hieman petraamista. Taustalla soi tuttuja melodioita Uncharted-sarjasta, ja toimintaa säestetään dramaattisilla ääniefekteillä, mutta missä ovat ääninäyttelijät? Repliikki tai kaksi erän lopuksi olisi ollut tervetullut lisä ja nostattanut tunnelmaa.

Vaikka puitteet voisivat siis olla komeammat, on Uncharted: Fight for Fortunen perusmekaniikka toimiva ja mielenkiintoinen. Siinä on kuitenkin omalaatuinen tasapaino-ongelma. Monien korttien tehot ja arvot nimittäin kasvavat huomattavasti, jos niiden kuvaama esine tai saavutus on korjattu talteen Uncharted: Golden Abyssissa. Jos pelaaja siis mielii verkkoon kokeilemaan taitojaan muita ihmisiä vastaan, voi tämä olla huomattavassa alakynnessä jos Abyss on jäänyt pelaamatta.

Verkkopeli ei tapahdu tosiajassa, vaan siinä heitellään vuoroja edestakaisin verkon ylitse, ja vastustajalla on kokonaiset kaksi päivää aikaa vastata. Tämä on mukavaa niille joiden verkkoyhteys ei ole vakaalla pohjalla, eikä peli kuormita mobiiliyhteyttä jatkuvasti, mutta malli toisaalta mahdollistaa myös sen, että vastustaja saattaa harhailla pois pelin äärestä milloin tahansa. Onneksi pelejä voi olla käynnissä useita yhtä aikaa.

Uncharted: Fight for Fortune voi olla mielenkiintoinen reitti korttipelien maailmaan Uncharted-sarjan ystäville. Se on myös varteenotettava tuttavuus korttigenren vanhoille harrastajille, mutta kannattaa muistaa, että Uncharted: Golden Abyss on pakko-ostos kilpailukyvyn varmistamiseksi.

Uncharted: Fight for FortuneUncharted: Fight for Fortune
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Taktista syvyyttä, sopivasti kortteja, Uncharted-teema, paljon pelattavaa
-
Pieneltä ruudulta tihrustaminen, Golden Abyss -pakkopulla
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä