Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
A Man Called Otto

A Man Called Otto painottaa yhteisön merkitystä modernissa ja progressiivisessa hengessä

Tom Hanksilta jälleen vankka suoritus.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Maanläheinen draama leskeksi jääneestä miehestä A Man Called Otto perustuu Frekrik Backmanin romaaniin A Man Called Ove, tai oikeastaan amerikkalainen leffa perustuu romaanista tehtyyn ruotsalaiselokuvaan. Tapahtumapaikka on siirretty yhdysvaltalaiseen lähiöön, ja oletettavasti henkilöhahmojen taustaa, etnisyyttä ja sukupuoli-identiteettiä on muokattu paremmin ajan henkeen sopivaksi. Varsinainen tarina on silti hyvinkin ajaton, ja toimii hienosti myös amerikkalaiseen ympäristöön sovitettuna.

Äkäinen eläkeläinen Otto Anderson (Tom Hanks) on vaimonsa sairaudelle menettänyt mies, jolla on vaikeuksia löytää elämälleen uutta tarkoitusta. Niinpä hän kuluttaa aikansa vahtimalla naapureidensa tekemisiä pitäen huolta siitä, että kaikki noudattavat sääntöjä. Hiljakseen Otto päätyy hieman vasten tahtoaan pienen paikallisyhteisön tärkeäksi jäseneksi.

Otto Andersonin rooliin voisi kuvitella muutamaa eri veteraaninäyttelijää, mutta Tom Hanks on aina hyvä valinta. Henkilöhahmon tarina ja samalla syy äreydelle selviävät pääasiassa takautumilla elokuvan edetessä. Muiden kadun asukkaiden tausta tulee ilmi lähinnä heidän pyytäessään Ottolta apua pulmiinsa, oli sitten kyse lämpöpattereiden ilmaamisesta tai hätäyösijan antamisesta.

Tämä on mainos:

Ajan henkeä seuraten A Man Called Otto on moderni ja progressiivinen. Mutta toisin kuin yleensä, tässä tapauksessa elementit nivotaan onnistuneesti ja perustellusti osaksi muuta tarinaa. Ehkä keskimääräinen amerikkalainen lähiö ei aivan näin monikulttuurinen ole, mutta elokuvan käsittely on silti uskottavuuden rajoissa. Leffan sanomana on selvästi painottaa yhteisöä voimavarana sen asukkaille riippumatta siitä, minkä ikäisiä tai näköisiä sen jäsenet ovat. Ja toki elämäntilanteetkin vaihtelevat. Mukana on myös ovenraosta sujautettu kannanotto suurten yritysten ahneudelle, joiden toimet ajavat ihmisten hyvinvoinnin ohitse.

Teknisesti A Man Called Otto on vankkaa ja ammattitaitoista työtä. Tarinan rytmitys on verkkainen, mutta etenee vankasti ja perustellusti alusta loppuun saakka. Erikoistehosteita ei ole tarvittu, eikä väkivaltaakaan ole luvassa.

A Man Called Otto on suositeltava kokemus varsinkin Tom Hanksin faneille. Muiden kannattaa varautua verkkaiseen draamaan, jolla on selvästi oma sanoma kerrottavanaan.

A Man Called Otto
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä